Allahindlus!

Tempranillo eklektiline kastike

Original price was: 88.61 €.Current price is: 71.16 €.

26 laos

Toote kirjeldus

Mon Montesanco Tempranillo – DO Utiel-Requena tähisega punane vein. Tempranillo marjad pärit üpris kõrgetelt (730+m) ja vanadelt, 60+  väätidelt. Vein on osaliselt kääritatud vanades tammevaatides, hiljem uutes tammevaatides järelküpsemisel 12 kuud. Lõhnas selgelt tunda küpsete metsamarjade ja mustsõstra lõhna. Vein on kergelt liköörjas, täidlane, kergelt šokolaadise ja marjase järelmaitsega. Serveerida 16-18 kraadi juures. Sobib hästi punase liha ja tugevamate ja vanemate juustude kõrvale.

 

Barcolobo La Rinconada – La Rinconada (tõlkes “nurk”) on Barcolobo veinimaja noor punane vein. Nimetus tuleneb veinimaja asukohast – Duero jõe kaldal asuvas looduspargis moodustab Barcolobo kinnistu nurga, siit ka nimi. 100% Tempranillo marjadest, 4 kuud tammevaadis laagerdunud kirsipunase värvusega vein. Hästi marjase ja kergelt kakaose lõhnaga. Maitselt värske, marjane, kergelt šokolaadise järelmaitsega pooltäidlane vein. Serveerida 14-16 kraadi juures. Kuna happesust on piisavalt, siis sobib hästi hautiste, grillvorstide ja kergelt laagerdunud juustudega. Minu arust väga mõnus toidukõrvane vein.

Ostatu Reserva – Tummise ja happelisuse hea tasakaal, kannataks kindlasti veel 5 aastat keldris hoida. Sobib nii kõvade juustude kui ka vürtsikate liharoogade kõrvale (näiteks veis, lammas). Või siis juua puhtalt nautimise eesmärgil. Dekanteeri või hoia avatuna ca tunnike. Hea tummine jook. NB! Valades vaata, et sade kaasa ei tuleks.

Piedra Rosado – Viinapuude kõrge vanus ja unikaalne põlismetsaga ümbritsetud kasvukeskkond teevad selle vaarikaroosa veini aromaatseks, värskeks ja mõnusalt pika järelmaitsega. Saignee meetodil valmistatud ehk viinamarjad kogutakse suurtesse roostevabast terasest mahutitesse ning viinamarjade enda raskus pressib alumised viinamarjad katki. Mahl kääritatakse vaadis, seejärel seisab enne pudeldamist 3 kuud. Esile tõusevad metsmaasika, kirsi ja vaarika noodid, mida saadavad õrn lillenoot ja kerged vürtsikad nüansid, Maitses värske, puuviljane, sobib suurepäraselt kala- ja karpideroogade kõrvale.

 

 

Piedra Joven – DO Toro piirkonna noor punane vein. Tempranillo marjadest valmistatud noorele punasele veinile omaselt on tegu üpris täidlase, tanniinise, keskmisest happelisema kuiva joogiga. Hästi puuviljase lõhnaga. Maitses tunda tanniine, kuid mitte ülepakutult. Pigem on tegu lühemapoolse maitsega, kus selgelt annab tooni happeline marjasus. Minu arust sobib hästi rasvasemate ampsudega, aga jahutatuna sobib hästi ka niisama nautimiseks. Toidu kõrvale serveerimiseks võiks olla temperatuur ca 12 kraadi juures. Niisama nautimiseks jahutaksin isegi rohkem maha, 10 kraadi juurde. Aga eks see on maitse asi.

Ébano 6 – Toodetakse ca 200 000 pudelit aastas, max võimsus hea aasta korral lausa 400 000. Ebano tähendab hispaania keeles eebenipuud, mis iseloomustab veini värvust. Tempranillo on tugev ja karakteriga mari. Vaat üldjuhul võimendab seda. Antud juhul on tegemist “pool-crianza’ga” ehk vaadis 6 kuud ning minimaalselt 2 kuud pudelis enne kui hakatakse müüma. Rioja Tempranillo Crianzadega võrreldes on ta kergem ja puuviljasem. Need, kes armastavad mustsõstra lõhna ja maitset – see vein on teile! Lisaks on ta Rioja Tempranillodest palju happelisem, mistõttu sobib isegi paremini soolaste snäkkide ja suupistetega kui Rioja “vennad”. Kuna on puuviljane, siis töötab hästi vürtsikate ning tugevate maitsetega: röstitud lambaliha, grillvorstid, verivorst, road mis on keskmisest teravamad ja tomatikastmes. Tarbida ca 18 kraadi juures. Samas, kes tihkab proovida, siis natuke jahedamana (14-15 kraadi) on ta samuti hea