Baigorri veinimaja – armastus esimesest silmapilgust

Baigorri veinimaja on minu jaoks kui põhja-Hispaania kvintessents – pikk ja värvikas ajalugu ning kogemus on oskuslikult sobitatud maitsekalt moodsasse vormi, selle üle ollakse uhked ning see kõik pannakse teenima kohalikku kogukonda.

Maja on ise nii arhitektuurses kui ka tehnoloogises plaanis äärmiselt kaasaegne, sobitudes kohalikku pilti nagu valatult. Mis ehk on kõige tähtsam- maja funktsionaalsus on paika pandud eeskätt lähtudes veini valmistamisest: erinevad protsessid toimuvad erinevatel tasanditel viisil, kus veine ei pumbata, vaid nad voolavad ühelt tasandilt teisele, jõudes lõpuks vaatidesse keldris.

Mis aga teeb Baigorri eriliseks on nende võimekus toota imeliselt häid veine! Baski keeles tähendab gorri punast ning bai jah, ehk siis vastavalt nimele on nad punase marja usku. See pole Rioja piirkonnas teab mis üllatav fookus, kuid mitte kõik majad ei ole kvaliteedi osas nii nõudlikud kui nemad, võideldes vastu suurte jae- ja hulgikettide survele toota järjest odavamalt “lihtsaid” veine.

Emotsioone, mis tekivad neid külastades, on raske edasi anda, veel vähem pudelisse panna. Küll aga on võimalik päike, lõhnad ja maapinnast tulenevad maitsed pudelisse panna, ja Baigorril on see õnnestunud. Erinevates veinides tulevad need osised välja erinevalt ja ükskõikseks need veinid vaevalt kedagi jätavad. Siinkohal mõni lühikirjeldus

Baigorri Crianza suudab välja tuua Tempranillole omase mustsõstrasuse, väga pehmel moel

Baigorri Reserva on nagu suvine La Rioja päike pudelis – pehme, soe ja kergelt uimastav

Garnacha on … lihtsalt Garnacha at its best – tuline, tummine ja veidi magusapoolne

Belus, tõlkes samet, on tribuut Mazuelo marjale, mida tavaliselt kasutatakse segudes pigem toetava- kui põhimarjana. Värske, tanniinide-rohke, moodne vein

Kui sa soovid head Rioja veini, siis Baigorri on kindla peale minek!