Toote kirjeldus
Rioja Alavesa piirkonnale omased kriidised savimullad on aluseks kõrge mineraalsusega täidlastele ja kõrge happesusega veinidele. Baigorri Reserva on küpsenud 18 kuud vaadis ning sama palju keldris pudelis. Selline pikka aeg võimaldab muuta muidu nii intensiivse ja jõulise Tempranillo marja oluliselt pehmemaks ja siidisemaks. Tume-tume punase värvusega, lõhnas nii tumedaid marju, vürtse, tumedat šokolaadi kui kergelt ka kohvi. Avanemiseks vajalik dekanteerida, minimaalselt pool tundi kuni tund. kellel kannatust, siis ka 3 tundi ei tee paha:) Serveeri kindlasti veidi jahedamana kui toatemperatuur, 16-17 kraadi oleks ideaalne. See on puhas nautimise vein, kuid sobib hästi ka küpsete juustude (lambajuustud, Manchego) ja liharoogade juurde (ideaalne grillitud antrekoodi või röstlamba kõrvale). Keldris hoidmise potentsiaal vähemalt 5-6 aastat, kui mitte kauem. Kindla peale minek, kui otsid kinki või klassikalist täidlast punaveini. Rioja päike pudelis!