Lo Presbiteri

18.30 

28 laos

Tootja

Kaubamärk

Marjasegu

Pudeli suurus

Alkoholi %

Marjasort

,

Toote kirjeldus

Lo Presbiteri on kanoonilise rituaali järgi valmistatud armulaua vein!

Kiriklike juhtnööride järgi peab vein olema valmistatud üksnes naturaalsest viinapuu viljast ning ilma lisatud võõraineteta. Kangendamiseks lisatud piiritus peab olema veinidestillaat (ex genimime vitis), mis tuleb juurde lisada käärimise protsessi ajal.
Naturaalne ja magus dessertvein on valmistatud üleküpsenud Moscatel, Garnacha Blanca ja Garnacha Tinta viinamarja sortidest. Viinamarju leotatud 60 tundi roostevabast terasest paagis temperatuuril 10 ºC, hiljem 12 ºC, lisades iga päev kuni kümnenda päevani juurde natuke viinamarja puskarit (veinidestillaat – ex genimime vitis) väikeses koguses. Marjakestad eemaldatakse, et fermenteerimise protsess betoonis lõpule saaks jõuda.

Aromaatselt intensiivne, kaneeli ja rohemündi nootidega. Kui vein hingab/avaneb, puhkevad esile magusad ja küpsed punased puuviljad kummeli ja tüümiani kõrval, andes esile ka sidrunit. Naturaalselt magus, kuid mitte ülemäära. Veriapelsini, karamelli ja mõru mandariini noodid.

Veinimaja asub Horta de Sant Joan´is, La Terra Alta piirkonna kõrgeimas punktis. Veinimaja teeb unikaalseks viinamarjade kasvupiirkond – los Puertos rahvuspark (Parc natural dels Ports) mille on kuulsaks maalinud Picasso.

Lo Presbiteri nimi tähenab tõlkes bema ehk arhitektuuris üldiselt kivist platvormi. Funktsioonilt podium, on see pühahoones ruumi idapoolses osas mõneastmeline kõrgendik, millel paikneb tavaliselt ka ikonostaas.