Veinimaja Mas Geli

Barrica valikusse on lisandunud uus maja uuest veinipiirkonnast – Mas Geli DO Emporda’st

Mas Geli veinimaja süda ja hing on särava naeratusega Anna, kes jättis seljataha paljutõotava kunstnikukarjääri, et sukelduda veinimaailma. Pärast õpinguid sommeljeeks ja tööd ühes maailma parimatest restoranides Disfrutar, otsustas Anna järgida oma pere unistust ning koos venna Lluís´iga lõid nad Mas Geli veinimaja, olles ise vaid vastavalt 19- ja 21-aastased. Lluís toob veinimajja oma muusikalise tausta ja loovuse, olles eelnevalt õppinud heliloomist ning dirigeerimist. Nõnda loob Mas Geli veinimaja unikaalse kombinatsiooni armastusest veini, looduse ja kunsti vastu. 

Mas Geli on pereprojekt, mis sai alguse soovist valmistada veine Kataloonia põhja osa traditsioonilistest viinamarjadest nagu Subirat Parent, Samso või Grenache. Tulemuseks on veinid, mis annavad hästi edasi DO Emporda veinipiirkonna iseloomu – tugeva struktuuriga ja aromaatsed veinid. Selle kõige tingib esiteks soe ja niiske vahemereline mikrokliima koos sagedaste külmade põhjatuultega, mis lasevad marjadel ühtlaselt küpseda, neid kord soojendades ja siis jälle maha jahutades. Teiseks, Emporda südant, Els Masos de Palsi, ümbritsevad kivised mäeahelikud, mille liivane ja paekivine pinnas annab veinidele piisavalt mineraalsust ja happesust.  

Viinamarjaistandust hoitakse erilise hoolega, järgides mahepõllumajanduslikke tavasid ja keskendudes austusele looduse vastu ning jätkusuutlikkusele igas tootmisetapis. Ja selleks, et aia eest hästi hoolitseda, peab ise kohal olema – seetõttu elavad õde ja vend ise viinamarjaistanduse kõrval, tagades igale viinapuule vajaliku tähelepanu. Marjad koristatakse käsitsi, et valida välja parimad viljad, mis on nende suurepäraste veinide aluseks, kombineerides omavahel mere soojuse ja soolasuse ning mäetuulte jõulisuse ja värskuse. 

Veinimaja valikul köitis mind eelkõige nende puhas ja läbimõeldud stiil nii veinide tootmises kui ka esitluses. Nende rafineeritud esteetika ning detailid moodustavad harmoonilise terviku ja peegeldab kvaliteeti ja isikupära.

Mas Geli veinivaliku leiad tuvumiseks siit.

Link veinimaja veebilehele.

Samuti oleme tutvumiseks kokkupannud teile hea hinnaga veinikastid, ühe kergemaks- ja teise toiduga koos nautimiseks .