Mas Geli kergete veinide kast

70 

22 laos

Toote kirjeldus

2 x Mas Geli “Notes de Blanc” 2022 

Kerge ja värske valge vein (45% White Grenache,  45% Red Grenache, 10% Subirat Parent). Puhas ja särav kahvatukollane, kerge kulla peegeldustega valge vein. Lõhnas palju erinevate puuviljade aroome (nt. pirn, litšivili jms.) Maitselt samuti puuviljane, värske ja kerge, heas tasakaalus happesusega, parajalt mineraalne. Nautimiseks soojal suveõhtul terrassil või majatrepil istudes, sobib ka kergemate ampsude juurde.   

 

 

2 x Mas Geli “Notes de Negre” 2022 

Värske punane vein (100% Grenache Black). Puhas ja särav rubiinpunase värvusega kergelt violetsete peegeldustega punane vein. Rafineeritud aroom, kus domineerivad vaarikad ja kirss, taustal kerge balsamico. Maitses puuviljasust, kergelt isegi mesine kuid mitte magus. Tasakaalustatud maitsega suvine punavein, mida võiks veidi jahutada, otseselt suupisteid ei vaja, kuid vahvasti istub ka suvise salati ja kergemate vorstiampsudega. 

 

 

2 x Mas Geli “Notes de Rosat” 2022 

Karge roosa vein (100% Samso Negre/Carignan). Puhas ja särav sibulakoorevärvi roosa vein. Lõhnas domineerivad valgete puuviljade aroomid milles tuleb esile õun ja ehk veidi ka vaarikat. Maitse on kerge, hea happesuse ja alkoholi tasakaal. Carignan/Samso on teada-tuntud toiduveini viinamari, sest on nö. keskmiselt täidlane, kuid vähese tanniinisusega, mistõttu ei leia sealt kibedamaid noote, kergelt isegi liköörne. Seega on tegu väga mitmetahulise veiniga – sobib jahutatuna hästi suveveiniks, samas ka kergemad liha- ja röstampsud on teretulnud kõrvane (röstitud paprika, suvekõrvits, salat grillitud kanaga jms.)