ORIGINAL 1887 Brut Nature, 2009

82 

4 laos

Tootja

Kaubamärk

Marjasegu

Pudeli suurus

Aasta

Alkoholi %

Organic

Vegan

Jah

Marjasort

, ,

Toote kirjeldus

Eksklusiivses puidust karbis. Kahekordsest traadist käsitsi valmistatud korgiümbrise traat. Piiratud tiraaž, 2936 nummerdatud pudelit. 1887 a esimese retsepti järgi tehtud eksklusiivne cava – tegemist oli Cava piirkonna (s.h. kogu Penedes piirkonna) teise cavaga, vastukaaluks prantslastele, kes käisid Barcelona tagustel maadel ülesse ostmas toorveini šampanja valmistamiseks. Klassikaline blend – kasutatud on Montonega/Parellada, xarello, Macabeu – mis on küpsenud keldris üle 108 kuu (10! aastat). Võrreldes teiste pikalt küpsenud corpinnat´iga (nt. Ex Vite, Leopardi vms.) on mull väiksem ja tihedam, ning maitse komplekssem ehk siis leidub suure aromaatsusega küpseid valgeid puuvilju, ka mesisust, brioche, röstitud pähklinootide olemasolu. Sellel on võimas maitse, ümar happesus. Montònega viinamarjadest pärinevad komplekssed erakordsed vananemisnoodid, säilitades samal ajal värskuse õrnust ja peent särtsu. Õrn, pikk ja püsiv järelmaitse. Serveerida tempreatuuril 6-8 kraadi. Kõrvale sobivad pehmed juustud, sh. valgehallitusjuust ja grillitud mereannid. Võttes aluseks aga selle joogi pidupäevasust – tähistab 125 aasta möödumist cava valmistamise algusest – sobib hästi ka tähtsamate sündmuste tähistamiseks.


Ajalooline veinitehas: enam kui 600 aastat viinamarjakasvatust!
Llopart on pere veinitehas, mis toodab tippkvaliteediga Hispaania vahuveine mahepõllumajanduslikult ja traditsioonilises (šampanja) tehnikas. Nad on pühendunud säästvale viinamarjakasvatusele ja maastikukaitsele.
Llopart on üks vanimatest veinivalmistamise ja tootmis traditsioonidega veinimaju Euroopas. Ajalugu ulatub 14. Sajandini nagu on dokumenteeritud 1385. aasta ladina pärgamendis, kui perekonna esivanemale Bernardus Leopardile anti mõned viinamarjaistandused. Sellest ajast peale on 26 põlvkonda viinamarjakasvatajaid ja veinitootjaid hoolitsenud istanduste eest ning muutnud nende viljad tunnustatud tippkvaliteediga isikupärasteks veinideks.
Llopartis on kvaliteetseid vahuveine valmistanud aastast 1887, kaitstes kindlalt traditsioonilist vahuveini valmistamise meetodit ja veinimeisterlikkust, austades jätkusuutlikkust ja kaua laagerdunud vahuveinide autentsust. Alates 2019. aastast kannavad nende pudelid nime corpinnat (olles üks asutajatest) eesmärgiga tõsta peente Hispaania vahuveinide mainet rahvusvaheliselt esile.