Toote kirjeldus
Vimblanc on vimkaga vein. Kes tahaks juua punast veini, aga ei saa seda tanniinide tõttu, siis võiks seda proovida!
100% Garnacha marjadest, mida “tambitakse” suurtes vaatides (kes mäletab filmi “Tõrksa taltsutamine”???). Viinamarjadest eralduv mahl eraldatakse koheselt vaadist, et kestadest ei eralduks pigmenti. Peale kääritamist seisab pärmisettel 3 kuud, hiljem 3 aastat tammevaadis. Tulemuseks on punane vein, mis näeb välja pigem valgema-poolne roosa vein, lõhnab nagu punane vein ja maitseb samuti nagu punane vein. Puuviljase lõhnaga, tunda on ka ahjuõuna nooti. Tugeva maitsega, küllalt happeline. Suus muutub esmane magusus kergelt soolakaks järelmaitseks. Sobib hästi kõikvõimalike kreemjate kastmetega – pasta, cannelonid, miks mitte koorene kanakaste. Soolasus läheb hästi kokku ka prae- või grillitud kalaga. Lihtsalt nautimiseks võta kõrvale kauss pähklitega. Serveeri 16-18 kraadi juures.