CAVA EI OLE VAID PIDUPÄEVAJOOK

Traditsioonilisel meetodil valmistatud kvaliteetvahuvein cava ei ole ainult pidupäeva sissejuhatamiseks, vaid on tegelikult üllatavalt mitmekülgne jook, mida saab lihtsasti toiduga sobitada. Kuigi filmidest tuttav klassikaline sidumine hõlmab austreid, maasikaid ja juustu, anname teile näiteid kuidas toitu ja cavat omavahel paari pannes eriti huvitavaks kujundada.

PARIMAD SÕBRAD

On vähetuntud saladus, et praetud toit ja cava on parimad sõbrad. Kõrge happesuse ja mullide tõttu sobib see ideaalselt friteeritud toiduga. Happesus lõikab rasva läbi ja loob maitsva koosluse veini ja toidu vahel. Nii et proovi julgelt rasvasemaid ampse nagu toorsingid ja -vorstid, seapraad, friikartulid, tempura jm. Naudi siin kõrval kõrge happesusega kuiva Brut nature cavat.

LIHTNE JA ILUS

Proovi cavat koos värskelt küpsetatud hapusaiaga. Kasta sai rohusesse oliiviõlisse, hauka amps ja lõpeta cava mänglevate mullidega keelel. Sule silmad ning võibolla lennutadki juba kuskil rohelisel niidul tuulelohe. Lihtne ja ilus! Vali kõrvale näiteks see Brut Reserva.

SÄRTSAKAS VÜRTSINE

Puuviljase- ja marjasema varjundiga cava on suurepärane valik vürtsikate toitude juurde, sest veinis sisalduv marjasus tasakaalustab toidu kuumust. Sobib hästi näiteks aasiapäraste wokkide, tomati-küüslaugu kastme, vürtsikate krevettide jmt kõrvale. Võta kõrvale ROSÉ Brut Reserva.

KOMPLEKSNE JA IDEAALNE

Magusama ja tammisema noodiga cavad sobivad hästi kompleksemate maitsetega. Näiteks liharoogade kõrvale, kus on lisaks sees magusamaid noote: kuivatatud puuviljade või õuntega täidetud suurem lind, röstitud liha kirsi- või meekastmega, pardi confit, foie gras vms. Maitse siia kõrvale PANORAMIC Imperial Brut´i.

KOKKUVÕTVALT CAVA JA TOIDU SOBITAMISEL:

Puuviljane ja marjane cava sobib vürtsikamate toitudega.

Kuiv cava läheb hästi kokku rasvasema toiduga.

Komplekssed maitsed (magusad ja mesised noodid, tammisus) sobib toitudega, kus on mitmeid erinevaid maitseid koos.

Pool-magus ja puuviljane sobib hästi magusate roogadega.

Mida kauem keldris laagerdanud cavad, seda tugevama maitselised võiksid road olla.

KVALITEETVAHUVEINID LEIAD SIIT