Toote kirjeldus
DO Manchuela kaitstud päritolunimetusega vein. Amforas küpsenud oranž vein. Marjad pärinevad noortelt Grenache Grisi viinapuudelt, mis on istutatud kivisele lubjarikkale pinnasele Manchuela platool. Marjad koristatakse käsitsi.
Veinid on toodetud võimalikult looduslikult, kasutades ainult esimest pressi 6000-liitristes inox (roostevabast terasest) mahutites. Kääritamine kohaliku naturaalse pärmiga. Sulfiteid ei ole lisatud.
Värvuselt kahvaturoosa. Elegantsed, magusad maitsed luuviljadest, aprikoosist, kollastest ploomidest, mõnest punasest puuviljast ja tsitruselistest, mis lisavad värskust. Maitses areneb tähtaniisi vürts, täidlane ja hästi ümar suus ning särav mineraalne tekstuur. Värskendav ja maitsev.
Ideaalne tapastele, parim eelroogade kaaslane, eriti nende puhul, mis sisaldavad mereande, Vahemere salateid, küpsetatud kala, Aasia roogasid, toorest kala ja sushit.
Amfora on ajalooline veinimahuti, mida iidsetel aegadel kasutati vedelike, sealhulgas veini, transportimiseks. Aja jooksul unustustesse jäänud amfora mis asendati puidust, betoonist või roostevabast terasest vaatide ja tünnidega, teeb veinimaailmas comeback´ i üle ilma! Amfora poorsus võimaldab õhul ringelda, soodustades gaasivahetust veini ja õhu vahel andes nõnda veinile siidiseid tanniine. Amfora kuju soodustab osakeste liikumist, mistõttu püsib vedelik pidevas suspensioonis, võimaldades ekstraheerida keerukust, ümarust ja rasvasust. Selline veinivalmistamise meetod on väga loomulik ega nõua sekkumist. Selle protsessi eelduseks on aga täiesti terved ja kvaliteetsed viinamarjad. Amforat kasutavad palju biodünaamilised viinamarjakasvatajad, kes järgivad orgaanilise põllumajanduse maksimalistlikku suunda, kus putukatõrje, haiguste ja väetiste eest hoolitseb ökoloogiline mitmekesisus, pluss looduse kosmilised rütmid.