Toote kirjeldus
Lillaka-roosaka värvusega kuiv cava, väike ja tihe mull, mõnusa marjase lõhnaga, maitses natuke mustsõstart, pikale küpsemisajale iseloomulikku tammisust ning palsamiäädika noote. Monastrell (Mourvedre) mari on hästi intensiivne ja tugeva tanniini sisaldusega, samas kui Pinot Noir on olemuselt hoopis kergem, värskem. Selle seguga on õnnestunud võtta mõlemast marjast parim – mourvedre lisab pinot noir värskusele ja marjalisusele paraja annuse küpsust ja tummisust. Mõnus kreemjas struktuur ja pikk järelmaitse teevad sellest ideaalse piduliku joogi suupistete laua kõrvale (vorst, kergem juust jms), aga risottod ja valge liha (kana, jänes) sobiksid siia kõrvale hästi. Sushi ja kalaga. Olen proovinud seda röstitud pardi kõrvale ja sobis samuti suurepäraselt. Serveerida 6-8 kraadi juures