Toote kirjeldus
Kataloonias on kokku 11 erinevat apellatsiooni, DO Catalunya on piirkonnaveini tähis, kui marjad tulevad rohkem kui ühest ametlikust piirkonnast. Antud veini puhul pärinevad marjad Priorat’ist ja Tarragonast. Kõik põllud asuvad üpris kõrgel (650-700 meetrit merepinnast) Vahemere rannaku vahetus läheduses. Kiltkivi pinnas annab marjadele keskmisest kõrgema mineraalsuse. Peale kääritamist on vein seisnud veel kolm kuud tammevaadis. Kuigi tegemist peaks olema sellise lihtsama piirkonnaveiniga, soovitan seda siiski õhutada, sest hapet on seal ikka omajagu. Ca tunniga muutub maitse oluliselt pehmemaks, esile tuleb tugevam marjasus (mustsõstar) ning tunda on ürte (rosmariin nt. ). See on tubli ja tummine (14,5%) vein, mis sobiks hästi lihatoitude, pasta või siis suvise grilli kõrvale. Serveerida, 16-18 kraadi juures.
Kuigi tegemist on Marco Abella nö. lihtsama veiniga, on ka selle pudelisildi motiivid tuntud Kataloonia kunstniku Josep Guinovart’i loomingust, mis loodud spetsiaalselt Marco Abella veinikeldrile.