Toote kirjeldus
Traditsioonilise meetodiga valmistatud roosa vahuvein D.O. Cava piirkonnast. Viinamarjad kasvavad Requena piirkonna mahepõllumajanduslikes viinamarjaistandustes, mis asuvad 700 meetri kõrgusel merepinnast kriidisel ja savisel pinnasel, kus valitseb mandriline kliima Vahemere mõjudega.
Veini valmistamiseks pressitakse viinamarjad õrnalt pneumaatilises pressis, kasutades madalat survet ja minimaalset hõõrdumist, et saavutada delikaatne roosakas värvus. Esmane käärimine toimub 400-liitristes uutes Prantsuse tammevaatides temperatuuril 16°C. Kui kääritamine on lõppenud, dekanteeritakse vein mahutitesse, kus see settib peene suspensioonina, valmistudes sekundaarseks kääritamiseks.
Sekundaarne kääritamine toimub pudelites konstantsel temperatuuril 16°C, võimaldades aeglast ja kontrollitud fermentatsiooni. See protsess annab veinile erakordselt peene mullistruktuuri ja täiuslikult integreeritud süsinikdioksiidi. Vein laagerdub pärmisettel vähemalt 22 kuud, säilitades loomuliku tasakaalu ja keerukuse. Sette eemaldamine toimub toatemperatuuril külmutamata, et säilitada veini autentsus ja iseloom.
Lummava kahvatu roosa tooniga. Aroom on võimas ja intensiivne, pakkudes punaste puuviljade, pähklite, röstitud vanilje ja kondiitritoodete noote. Maitse on sügav ja kreemjas, meenutades küpsete kirsside nahka, millele lisanduvad vanilje ja vürtsikad nüansid. Tasakaalustatud happesus ja pikk järelmaitse teevad sellest veinist tõelise meistriteose.
Soovitatav serveerimistemperatuur on 8°C. Veinis esinev sade on loomulik, rõhutades tootmise autentsust. Tantum Ergo Rosé sobib ideaalselt nautimiseks eelroogade kõrvale ning täiustab roogasid, nagu sushi, lõhetartar, vinnutatud sink, maasikad või maitsvad kana- ja küülikuriisiroad.